Уважаеми лектори,

Уважаеми гости,

Уважаеми колеги,

Уважаеми приятели,

 

За мен е удоволствие да открия 20-ия юбилеен Научен конгрес на Българския зъболекарски съюз (БЗС), Конгрес, част от продължаващото обучение на Световната дентална федерация (FDI)!

Този най-голям научен форум по дентална медицина изгради авторитета си не само в България. Той се утвърди и нареди сред научните събития в Европа и Света и не случайно е сред конгресите, които FDI поддържа и препоръчва всяка година. Лектори, чиито имена са световно известни участват и ще участват в нашия Конгрес. Искам да подчертая, че те участват и предават опита си безкористно! И това се дължи на БЗС и на неговото ръководство! Да не пропусна и колегите – доброволци, ръководства и членове на Организационните и Научните комитети!

Защо Бургас? Защото безбройни са фактите и причините през всичките тези години, които ще се опитам да изброя накратко: общинското ръководство на града, начело с кмета на гр. Бургас и неговия екип, ръководствата на Държавната опера и Държавния куклен театър, Военният клуб, Домът на нефтохимика, Бургаският свободен университет, новият Международен конгресен център, управите на хотелите „България“, „Приморец“, „Марина“ и „Бургас“, бургаските медии, бургаската общественост и бургазлиите!

Да не забравяме – Морето и морския бриз, които влизат в душата и сърцето на всеки един от нас!

Едно от по-важните неща за мен по време на тези форуми, освен придобиване на нови научни знания и практически умения е създаването на приятелства, топли колегиални отношения и семейства, да – семейсква! Тази амалгама е фундамента на силната общност, каквато е БЗС.

Обръщаме се също така към младите колеги на форума:

Знайте, че плодовете на науката са сладки, корените – горчиви. Не спирайте да търсите знанието в истината и истината в знанието. Не спирайте да се трудите и да дарявате Здраве! Животът ще ви се отблагодари.

Позволете ми от името на УС на БЗС, Организационния и Научния комитети на Конгреса, както и лично от мое име да ви пожелая успешно провеждане на юбилейния 20-и Научен конгрес на БЗС!

Бъдете здрави!

Бог да ви благослови!

На многая лета!

 

 

Д-р Николай Шарков

Председател на УС на БЗС

Председател на Организационния комитет

на 20-я НК на БЗС

Ранно записване до 23.05.2023

200

лева

Конгресна такса след 23.05.2023

250

лева

Записване за Гала вечеря

90

лева