Проф. д-р Росен Коларов

Проф. д-р Росен Коларов

Проф. д-р Росен Коларов, дм

Проф. д-р Росен Коларов е роден на 10. VI. 1959 г. в гр. София. През 1984 г.  завършва стоматология в Стоматологичен факултет – гр. София. През 1984-85г. работи като участъков стоматолог в с. Дибич, обл. Шумен. През 1985г. е избран за асистент в Катедрата по Хирургична стоматология на СФ – гр. София. Притежава специалности по Хирургична стоматология, Лицево-челюстна хирургия, Обща стоматология и по  Социално медицина и здравен мениджмънт. В момента работи като Началник отдел в Изпълнителна агенция „Медицински одит“.

Преподавател е в Факултета по Дентална медицина на МУ – гр. Варна и в Национална спортна академия „Васил Левски“. Бил е Управител на Специализирана болница за активно лечение по лицево-челюстна хирургия за периода 2001 – 2015 г. Автор и съавтор е на над 100 научни труда и е цитиран над 200 пъти.

Председател е на Управителния съвет на SOS Детски селища в България.

Проф. Коларов е изтъкнат художник-фотограф. Фотографският му опит е повече от 35 години. Има участие в над 70 национални и международни фотографски изложби и е носител на над 30 награди, между които в Япония, САЩ, Македония, Сърбия и в други страни. Автор е на над 10 самостоятелни изложби, представяни в София и други градове на страната. Негови изложби са показвани във Франция, Полша и Австрия.

Има десетки публикации в нашия и международния печат. Негови снимки са притежание на музея за пресфотография в Осло и музея за изобразителни изкуства „А. С. Пушкин“ в Москва.

Бил е преподавател в Нов български университет – департамент „Визуални изкуства“, дисциплини „Повърхности, структури и детайл“ и „Фотодокументалистика“. В Софийския университет преподава „Фотодокументалистика“.

Многократно е участвал в журита на фотографски конкурси. Член е на Фотографска академия „Янка Кюркчиева“ и е носител на статуетката на Академията.

Ранно записване до 31.05.2019

110

лева

Конгресна такса след 31.05.2019

140

лева

Записване за Гала вечеря до 22.05.2019

60

лева

Директно онлайн излъчване