17, June 2023
11:30 – 13:00

ХАРМОНИЗИРАНЕ НА УСМИВКИТЕ ПРИ ПРЕДИЗВИКАТЕЛНИ ЕСТЕТИЧНИ ЛЕЧЕНИЯ: ПАРОДОНТАЛНО-ПРОТЕТИЧЕН ПОДХОД

Участието на лектора и представената тема са осигурени от Асоциация „София Дентал Мийтинг“ по договор с Български зъболекарски съюз

 

Д-р Мирела Ферару, Румъния

 

 

Възстановяването на зъби в естетичната зона винаги е било предизвикателство поради необходимостта да се комбинира структурната сила на възстановените зъби с естетична интеграция към съседните зъби. Още повече, за да се постигне хармоничен резултат на индиректните възстановявания в зоната на усмивката, екипът трябва не само да избере материал за възстановяване, но и да анализира, и да съобрази типа и цвета на абътмънта, за интеграция на цялостния възстановителен комплекс със заобикалящите тъкани, било то естествени зъби( витални или не) , или иплант. Няколко техники и материали бяха разработени през последното десетилетие, което доведе до промяна на парадигмата в тези деликатни лечения.

Керамични материали като литиев дисиликат- позволяват максимална здравина , когато се залепят адхезивно за зъбните структури, и в същото вереме са с естествена естетика. Оптичното улесниение за зъболекаря и зъботехника чрез увеличителни лупи и микроскопи улеснява щателните оперативни процедури до ниво на прецизност, недостижимо преди.

Лекцията ще разгледа в детайли приложението на настоящите концепции и техники в модерната протетична дентална медицина чрез разнообразни сложни естетични клинични случаи, подкрепени с научни знания от литературата.

Ранно записване до 23.05.2023

200

лева

Конгресна такса след 23.05.2023

250

лева

Записване за Гала вечеря

90

лева