17, June 2023
14:00 – 15:30

КЕРАМИЧНИ ФАСЕТИ: ПРОТОКОЛИ ЗА МИНИМАЛНА ПРЕПАРАЦИЯ И ПРЕДСКАЗУЕМИ РЕЗУЛТАТИ

От векове съществува желанието да изглеждаме по-добре. Всички знаем, че усмивката е най-големият контраст на човешкото лице и това я прави още по-важна за хармонията на лицето. Въпреки че съществува безкрайна  маркетинг машина да имаш по-бели и по-ярки зъби, всички знаем че природата има определен дизайнерски елемент, който може да бъде променян в определени граници.

Защо тогава зъбите/протезите, които даваме на пациентите да са различни? Трябва да променим формата и понякога функцията, но всичко това трябва да бъде направено в хармония с лицето и личността на индивида.

По същата причина керамичните фасети трябва да са направени така, че да изглеждат, да се усещат и да функционират като естесвени зъби. Дългосрочният успех, определен от ключовите елементи на биология, функция и естетика е възможен стига да има коректен лечебен план и успешно фиксиране на възстановяванията към зъбните тъкани.

Презентацията се фокусира и включва дискусия как да запазим зъбни тъкани и да постигнем добър резултат на възстановяването им с минимално компрометиране на зъба. Същото така ще бъдат предложени и разяснени правилните протоколи за фиксация.

Тези концепции и опростени техники, свързани с Керамични фасети ще бъдат показани в тази лекция.

Ранно записване до 23.05.2023

200

лева

Конгресна такса след 23.05.2023

250

лева

Записване за Гала вечеря

90

лева