17, June 2022
14:00 – 17:00

Възможна ли е ниско бюджетна терапия при струпване във фронталния участък на долната челюст?

Лечението на възрастни пациенти е все по-популярно през последните години. Ортодонтията като специалност, която лекува изключително деца и младежи е отдавна в миналото. Това се дължи на повишената осведоменост за по-добра естетиката при по-възрастните пациенти, което става очевидно и в денталната медицина. Претенциите на пациентите са не само за бърза и евтина терапия, но също така и за незабележимост.

Съвременната ортодонтска терапия е свързана с регенеративната медицина. Алвеоларната кост играе ключова роля в осигуряването на опора на зъбите, които са закотвени в нея чрез десмодонтални влакна. Прогресиращият процес на алвеоларна костна резорбция възниква поради загуба на анатомични, биологични и механични фактори. 

Екстракцията на зъб води до типичен костен дефицит на ширината и височината на алвеоларния гребен. Когато е необходимо изваждането на зъб, травмата трябва да бъде сведена до минимум по време на процедурата. Специално внимание трябва да се обърне на запазването на костта. Справката с литературата показва, че ранната загуба на кост може да бъде значително намалена чрез присаждане на гнезда графтове. Изборът дали да се присади графт се определе от начина на заздравяване на раната и качеството на биологичните свойства на мястото на присадката.

Тази презентация дава общ преглед на различните естетически възможности за лечение на струпване във фронталния участък на  долната челюст, както от икономическа така и от терапевтична гледна точка.

Ранно записване до 20.05.2022

160

лева

Конгресна такса след 21.05.2022

200

лева

Записване за Гала вечеря до 20.05.2022

90

лева

Директно онлайн излъчване