90 лекари по дентална медицина положиха Хипократовата клетва

90 лекари по дентална медицина положиха Хипократовата клетва

На тържествена церемония на 5.10.2018 г., 43-тия випуск лекари по дентална медицина, дипломанти на МУ-Пловдив, получиха дипломи за висше образование и положиха Хипократовата клетва. Обучението си завършиха 90 млади зъболекари от България, Гърция, Турция, САЩ и Сърбия. Във ФДМ-Пловдив за първи път се дипломират дентални лекари, обучавани изцяло на английски език
Тази година четирима дипломанти завършват с отличен успех от следването и от държавните изпити.
Деканът на ФДМ проф. Георги Тодоров поздрави дипломантите, възпитаници на престижно учебно заведение, пожела им успех и да получат уважението на пациентите и признанието на обществото.
Ректорът Чл. кор. проф. Костянев подчерта, че дипломата, която получават в този ден денталните лекари, е сериозна инвестиция за тяхното бъдеще, даваща много възможности, но и поставяща отговорности. Ректорът призова младите дипломанти „да намерят достойно място в родното здравеопазване, защото човек може да направи най-доброто за страната си, когато остане част от нея.“
Пловдивският митрополит Николай поздрави и благослови дипломантите. Приветствия поднесоха Председателят на УС на БЗС д-р Николай Шарков, Заместник-Деканът на ФДМ-София проф. Божидар Йорданов и Деканът на ФДМ -Варна проф. Стефан Пеев.
На тържествената промоция присъстваха бележити чуждестранни гости като проф. Ангъс Уолс, директор на Денталния институт в Единбург и президент на Международната Асоциация за дентални изследвания, д-р Мариан Денковски, председател на съсловната организация на Република Македония, много гости и близки на дипломантите.

Проф. Ани Белчева