Проф. д-р Паула Перлеа

Проф. д-р Паула Перлеа

Професор, д-р Паула Перлеа д.м.н. е декан на Факултет по Дентална Медицина, Университет по медицина и фармация Карол Давила, Букурещ, Румъния и е президент на Румънското Стоматологично Общество, основано през 1938 г.

Преподава в катедрата по ендодонтия, защитила докторантура magna cum laude в университета в Хайделберг, Германия.

Проф. Перлеа придобива специалност по детска дентална медицина, пародонтология, имплантология и кариесология в Германия и по ендодонтия в САЩ (Университета Уестърн Ризърв в Кливланд, Охайо).

С над 103 научни публикации като главен или съавтор и над 130 конференции /презентации, проф. д-р Перлеа има значителен принос в областта на ендодонтията: микробиология на ендодонтската система, оценка на CBCT изображения, релечение и морфология на коренови канали. Нейният опит в научните изследвания се основава на проучвания на дентални материали, машинна ендодонтска обработка, пародонтална  патология и епидемиологични проучвания. Професор Перлеа участва в написването на 3 книги като автор или съавтор.

Тя е национален координатор за FDI, представител за Румъния на ERO/FDI, член на съвета на BASS, член на редакционните колегии на редица национални и международни издания (StomaEduJ, Balkan Journal of Dental Medicine), редактор на Румънския стоматологичен журнал, член и председател на изпитни комисии и организатор на престижни конгреси.

Ранно записване до 31.05.2019

110

лева

Конгресна такса след 31.05.2019

140

лева

Записване за Гала вечеря до 22.05.2019

60

лева

Директно онлайн излъчване