08, June 2019
12:30 – 12:50

Травматични орални лезии, Berlin Chemie

Етиологичните фактори, водещи до увреждания на лигавицата на устната кухина, са много и изключително разнообразни. Ето защо, тяхното диагностициране и лечение е предизвикателство за всеки дентален лекар.

Сред най-често срещаните причини за развитието на лезии на лигавицата на устата са травмите. Те могат да са резултат от повтарящо се механично въздействие, предизвикано от неудобни зъбни протези, брекети, химични изгаряния, топлина, вредни навици и др. Могат да възникнат във всяка възраст и се характеризират с болка и неприятни усещания. Така те водят до нарушения във функциите на самата лигавица. В крайна сметка засягат храненето, преглъщането, говора, водят до загуба на вкуса и др.

Болката е водещ симптом, създаващ дискомфорт на пациента. Тя е фактор, поддържащ патологичния процес. Уврежданията на лигавицата на устната кухина могат да се характеризират с отделни единични или наличие на множество лезии. Могат да обхващат определен участък или цялата устна лигавица.

Локалната терапия на първо място следва да включва добра орална хигиена.  Употребата на локални средства за защита има за цел овладяване на болката и дискомфорта. Всички тези профилактични и лечебни процедури подпомагат оздравителния процес и водят до по-добро качество на живот.

Ранно записване до 31.05.2019

110

лева

Конгресна такса след 31.05.2019

140

лева

Записване за Гала вечеря до 22.05.2019

60

лева

Директно онлайн излъчване