20-ти март - Световен ден на оралното здраве

Покана: 20-ти март – Световен ден на оралното здраве

Ние, членовете на Световната дентална федерация (World Dental Federation/FDI/), на 20 март отбелязваме Световния ден на оралното здраве. Над 1, 5 млн. зъболекари от над120 държави на този ден празнуват деня на здравето на устата. Световното мото е: „Здравите уста и тяло вървят ръка за ръка. Научете пациентите си как грижата за устната кухина допринася за цялостното здраве и благополучие.“

Тази година  празникът ще бъде отбелязан тържествено в гр. Пловдив. Той е организиран съвместно от Българския зъболекарски съюз, Община Пловдив и Районната колегия на БЗС, гр. Пловдив. Спомоществуватели са компаниите „Астера“  и „Пиер Фабър Оръл Кеър“.

Празникът започва на площад ”Стефан Стамболов” пред Община Пловдив от 11:00 часа. Всички са поканени!

Годината 2019 е наистина една много специална и за нас, за България и за град  Пловдив, който като Европейска столица на културата и фокусира  събития с широк обществен отзвук. Възможността  да организираме и проведем този празник съвместно с Община Пловдив ни дава уникалният шанс – да бъдем ЗАЕДНО и “РЪКА ЗА РЪКА” – политика, култура, дентална медицина  и да даряваме  здраве, благополучие и по-добър живот, което само по себе си е важна част и от социалната политика на Община Пловдив. Ето защо и  българското мото на събитието е „Здравето е култура. Здравето на устата е култура.“ На събитието ще присъстват видни общественици, ще има богата програма, ще се раздават подаръци и всичко изброено свързано с оралното здраве.

Празникът започва на площад ”Стефан Стамболов” пред Община Пловдив от 11:00 часа. Всички са поканени!